top of page
Branding_100[Jun2023]-03.jpg

เปิดฟาร์มแซลมอนหลากสายพันธุ์จากทั่วโลก

แซลมอน เรียกได้ว่าเป็นปลาที่มีโอเมก้า 3 สูง ซึ่งเป็นกรดไขมันที่ร่างกายเราไม่สามารถผลิตขึ้นเองได้ ดังนั้นถ้าอยากได้กรดไขมันดีตัวนี้ ก็ต้องเลือกกินอาหารที่มีประโยชน์สูงอย่างแซลมอนนี่แหละค่ะ

Salmon contains high omega 3, fatty acids that human body can’t produce. So, you have to consume healthy and nutrient-dense food like salmon.

แต่แซลมอนไม่ได้มีสายพันธุ์เดียวนะคะ ใครที่เพิ่งเข้า หรือกำลังจะเข้าวงการกินเจ้าปลาสีส้มต้องศึกษากันหน่อยค่ะ ว่าสายพันธุ์ไหนต้องลอง สายพันธุ์ไหนต้องไม่พลาด เพราะบอกเลยว่าแต่ละสายพันธุ์เนี่ย มีความอร่อยและมีความพิเศษแตกต่างกันค่ะ

However, there’re more than one salmon species. Though all salmons are delicious, each species tastes different and comes with special features.

ท็อปส์เรารวบรวมแซลมอนจากทั่วทุกมุมโลกมาเสิร์ฟให้ทุกคนเลือกแล้ว ใครรัก ไลค์ เลิฟเจ้าปลาสีส้มนี้ต้องไม่พลาดค่ะ

At Tops, you’ll find a wide range of salmon species from all around the world ready to serve all salmon lovers.

แซลมอนนอร์เวย์ เป็นพันธุ์ที่ได้รับความนิยมมากที่สุด หาทานง่ายที่สุด ความพิเศษของพันธุ์นี้คือเนื้อนุ่มลิ้น อุดมไปด้วยโอเมก้า 3 และวิตามินที่ละลายได้ในไขมัน นิยมนำไปย่างก่อนรับประทาน

Fresh Norwegian Salmon is the most popular and the easiest one to find. Its highlights include a tender texture with plenty of omega-3 and fat-soluble vitamins. It’s a favorite for BBQ.

แซลมอนออโรร่า พันธุ์นี้เป็นพันธุ์ที่ได้รับการเลี้ยงดูและเจริญเติบโตในแสงออโรร่าทางตอนเหนือของประเทศนอร์เวย์ ทำให้เป็นที่มาของชื่อแซลมอนออโรร่า และรสชาติที่หวานไม่เหมือนพันธุ์อื่นๆ พร้อมสีสันที่สดใส เป็นพันธุ์ที่มีคุณภาพดี ได้รับเลือกให้ขึ้นโต๊ะของเชฟชาวญี่ปุ่น

Norwegian Aurora Salmon grows under the aurora lights, the northern region of Norway where it’s named after. The salmon offers a great texture, beautiful color and the sweetest taste compared to other salmon species. As a result, it’s preferred by Japanese chefs.

แซลมอนแคนาดา ได้รับใบรับรองมาตรฐานเรื่องของคุณภาพและกระบวนการเลี้ยงดูแบบยั่งยืน ทำให้แซลมอนสายพันธุ์นี้มีรสสัมผัสที่นุ่มชุ่มลิ้น และอุดมไปด้วยกรดไขมันโอเมก้า 3

Canadian Salmon obtains BAP or the Best Aquaculture Practices certification to guarantee in sustained quality and freshness and best-in-class environment practices. Canadian salmon offers a moist and tender fish that virtually melts in your mouth with plenty of omega 3 fatty acids.

ปลาฟยอร์ดเทร้าต์ เติบโตในแหล่งธารน้ำแข็งบริเวณเทือกเขาตะวันตกของนอร์เวย์ ทำให้ปลามีรสชาติอร่อยไม่เหมือนใคร เนื้อสีแดงสด นุ่ม แน่น และหวานละมุน

Fjord Trout are raised in glacier water in the fjord of western region of Norway. Fjord Trout offers a tender texture, intense red color and distinctive delicate flavor.

แซลมอนสก็อตแลนด์ หนึ่งในสามฟาร์มแซลมอนในประเทศสก็อตแลนด์ที่เลี้ยงด้วยวิธีดั้งเดิม คือเลี้ยงด้วยมือ ใส่ใจทุกขั้นตอน ทำให้ปลาไม่มีภาวะเครียด ปลาสุขภาพดีและมีความสุข ทำให้ปลามีเนื้อนุ่มละมุน และมีรสชาติที่ดี

Scottish Salmon is grown in one of only three Scottish owned farms with the traditional handed-reared to produce only healthy and happy fish with a better taste.

แซลมอนเกลลนอาร์มไอริชออร์แกนิค เป็นฟาร์มแอตแลนติกแซลมอนออร์แกนิคเพียงแห่งเดียวที่มีการเลี้ยงในทะเลไอริช และยังปลอดสารเคมี และยาปฏิชีวนะ ทำให้แซลมอนมีเนื้อนุ่ม รสชาติดี และสีไม่จัด

Glenarm Irish Organic Salmon is naturally reared in the only Atlantic salmon farm in the Irish Sea. Its rearing isn’t dependent on chemical and antibiotic inputs, so the fish offers a tender texture, light orange color and sweet taste.

แซลมอนลาเบลรูจ ได้รับการรับรองคุณภาพจากรัฐบาลฝรั่งเศส ผ่านมาตรฐานและตรวจสอบในทุกกระบวนการผลิต ตั้งแต่การเพาะเลี้ยง การฝึกอบรมพนักงาน และสุขอนามัย ทำให้เนื้อแซลมอนนุ่มละมุน พอดี ไม่เละหรือเลี่ยน

Label Rouge Salmon is endorsed by the French Government Label Rouge after the inspection to ensure that the products meet a set of standard from farming techniques, feed, equipment, hygiene and staff training so the fish is moist and perfectly tender.

ปลาแซลมอนอลาสก้าซอคอาย จับจากธรรมชาติ เป็นปลาอพยพมาไกลจากอลาสก้า ทำให้มีโอเมก้า 3 และไขมันสะสมในตัวสูงทำให้มีรสชาติที่นุ่มและเข้มข้น มีเนื้อที่แน่นจากการว่ายน้ำทางไกล

Wild Alaskan Sockeye Salmon is long migrated from Alaska, so they carry a considerable amount of fat making it an important source of omega 3 fatty acids which gives a rich and intricate flavor. Also, its long migration results in a firm texture.

คิงส์แซลมอนนิวซีแลนด์ ได้รับการยอมรับว่าเป็น 1 ในแซลมอนที่อร่อยที่สุดในโลก มีเนื้อสัมผัสหนานุ่ม หอมกลิ่นกุหลาบ เปรียบเสมือนวากิวแห่งแซลมอน และยังมีโอเมก้า 3 สูงสุดในบรรดาแซลมอนทุกสายพันธุ์ นิยมทานแบบซาซิมิ อบ และ ย่าง

NZ King Salmon is believed to be the world’s best salmon with a delicate texture and rich flavor, the characteristics to the world-famous Wagyu Beef. It also contains the highest amount of Omega 3 compared to other salmon species. NZ King Salmon is best for sashimi, baking and grilling.

ออร่าคิงส์แซลมอนนิวซีแลนด์ เรียกได้ว่าพันธุ์นี้เป็นราชาแซลมอนที่เชฟทั่วโลกเสาะหากันเลยทีเดียว เพราะมีเนื้อที่แน่น และชั้นไขมันที่เด่น ทำให้เป็นที่นิยมอย่างมากในการเสิร์ฟขึ้นโต๊ะของร้านอาหารชั้นนำและโรงแรม 5 ดาว

NZ Ora King Salmon is considered king of salmon. It’s preferred by chefs around the world due to marbleized fat lines and a firm texture which make it the most popular dish for leading restaurants and 5-star hotels.

ปลาคิงส์แซลมอนอลาสก้า จับจากธรรมชาติ เป็นแซลมอนอลาสก้าที่หายากที่สุด มีจำนวนจำกัดตามฤดูกาล ความพิเศษของแซลมอนพันธุ์นี้จะอยู่ที่ปริมาณน้ำมันที่มีมากที่สุด ทำให้มีไขมันแทรกอย่างดี มีเนื้อที่แน่นนุ่ม ไม่เละ และมีสีส้มแดงสด

Wild Alaskan King Salmon is the rarest of the Alaskan wild salmon species. It can be found only in the season. Wild Alaskan King Salmon contains the highest amount of omega 3 oils, resulting in a rich flavor, tight texture and bright orange-red color.

แซลมอนเทร้าต์แทสมาเนี่ยน เป็นหนึ่งในวัตถุดิบที่เชฟทั่วโลกต้องการ เนื้อมีความนุ่มเด้ง ชั้นไขมันชัดเจน เนื้อสีแดงสด โดดเด่นจนร้านอาหาร Top 5 ในซิดนีย์ต้องนำมารังสรรค์เป็นเมนูพิเศษเลยล่ะค่ะ

Tasmanian Trout becomes one of the most sought-after items by chefs all over the world. The fish delivers a firm texture, bright red color and fatty marbling in its flesh. Top 5 restaurants in Sydney use Tasmanian Trout to create their signature dish.

ท็อปส์เรามีแซลมอนให้เลือกสรรหลากหลายสายพันธุ์มากจนเลือกไม่ถูกเลยใช่มั้ยคะ เห็นแล้ว รู้สึกร่างกายต้องการปลาสีส้มขึ้นมาทันที ลองเลือกทานไปทีละพันธุ์ค่ะ ติดใจรสชาติของสายพันธุ์ไหนก็อย่าลืมแวะมาบอกแอดมินด้วยนะคะ ส่วนตัวแอดมินเนี่ย ไม่ว่าจะสายพันธุ์ไหน ถ้ามาจากท็อปส์ แอดมินมั่นใจในความอร่อย สด สะอาดค่ะ อร่อยไปหมดทุกสายพันธุ์เลย

You’ll find so many salmon species at Tops and it’s probably difficult for you to make a decision. You can try each of them to find which one you prefer the most. Don’t forget to share with us which one is your favorite. Rest assured that all salmon products from Tops are fresh, clean and delicious.

Comments


Branding_100[Jun2023]-02.jpg
shop anywhere.jpg
bottom of page